Migdałowy sernik z czarnymi markizami

Magdalena
Ciasta
10.03.2018 8:49
Migdałowy sernik z czarnymi markizami

Składniki: - 500 g sera na sernik z wiaderka (nie wodnistego) - 3 jajka M - 1/2 szklanki cukru - 100 g masła - mała szczypta soli - 5 łyżek syropu barmańskiego o smaku Amaretto* - 4-5 markizów mlecznych Blacky Cukry Nyskie - 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej *syrop bezalkoholowy, do kupienia w wielu marketach itd. Przygotowanie: Do jednej miski wbijamy białka, do drugiej żółtka. Sernik pieczemy na środkowy poziomie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). A na koniec dodajemy ubite (ze szczyptą soli) białka, mieszamy delikatnie łyżką. Kolejno dodajemy pokruszone w rękach ciasta, mieszamy z serem łyżką. Delikatny migdałowy smak i aromat uzyskacie dzięki dodaniu do masy syropu barmańskiego o smaku Amaretto (bezalkoholowy). Dodatkowo sernik wzbogacony został dodatkiem czarnych mlecznych markizów, co sprawiło że zyskał również ciekawy wygląd. Następnie dodajemy syrop o smaku amaretto, miksujemy. Po upieczeniu zostawiamy sernik w wyłączonym piekarniku, uchylone drzwiczki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/migdalowy-sernik-z-czarnymi-markizami/