Wegańska kalafiornica z pomidorem ( dieta dr Dąbrowskiej)

Agata
Fit
05.04.2018 20:50
Wegańska kalafiornica z pomidorem ( dieta dr Dąbrowskiej)

Czas przygotowania: 25 minut Składniki: 1/2 kalafiora 1 duża cebula 1 ząbek czosnku woda lub wegański wywar warzywny pieprz 1/3 łyżeczki kurkumy sól morska lub himalajska opcjonalnie czarna sól Kala Namak 1 malinowy pomidor 2 łyżki pokrojonego w cienkie paseczki szczypioru Wykonanie: Kalafiora myjemy i dzielimy na bardzo małe różyczki, cześć możemy zetrzeć na grubej tarce warzywnej. Możecie je wtedy wrzucić już na samym końcu, tuż po zdjęciu patelni w kuchenki, lub nieco wcześniej, żeby też były ciepłe tak samo jak kalafior. Możecie je wtedy wrzucić już na samym końcu, tuż po zdjęciu patelni w kuchenki, lub nieco wcześniej, żeby też były ciepłe tak samo jak kalafior. Tutaj znajdzieciea tutaj natomiast są informacje odnośnie tego Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: Wegańska kalafiornica (dieta dr Dąbrowskiej) Dziś na blogu mała wariacja na tematMuszę przyznać, że kalafior pod taką postacią bardzo mi posmakował. Natomiast jak Wam się on znudzi w tej formie, to można do niego dodać także aromatyczne malinowe pomidory. Natomiast jak Wam się on znudzi w tej formie, to można do niego dodać także aromatyczne malinowe pomidory. Kalafior nie może w nim pływać, tylko ma być lekko wilgotny, żeby się nie przypalił. Pomidora kroimy w kostkę, dodajemy go do kalafiornicy na 5 minut przed zakończeniem gotowania.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2018/04/weganska-kalafiornica-z-pomidorami.html