Sok z Kurkumą, Marchewką i Ogórkiem

Joanna
Koktajle
05.04.2018 4:26
Sok z Kurkumą, Marchewką i Ogórkiem

Niemniej jednak sok nie powinien zastępować całych owoców i warzyw, gdyż podczas sokowania błonnik z owoców i warzyw jest usuwany ( błonnik zostaje w reszkach z warzyw i owoców – można te pozostałości użyć do zup typu krem lub muffinek/placków) . Bottom Line: Wyciskane świeże soki mogą być częścią zbilansowanej diety – jednak ich spożycie nie może zastępować całych warzyw i owoców. Sokowanie jest jedną z metod do inkorporacji większej ilości warzyw i owoców. Sok z dodatkiem świeżej kurkumy jest jednym z moich ulubionych napoi . Dieta bogata w owoce, warzywa i błonnik może zmniejszyć ryzyko zachorowalności na choroby serca, otyłość i niektóre nowotwory. W tym owocu znajdziemy też potas i magnez – minerały które regulują gospodarkę wodną w organizmie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2018/04/04/sok-z-kurkuma-marchewka-i-ogorkiem/