Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Jajka faszerowane awokado i szpinakiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 25 min. Ilość porcji 4 osoby Jajka faszerowane awokado i szpinakiem Potrzebne składniki 4 jajka 1 dojrzałe awokado garść świeżych liści szpinaku 2 łyżki majonezu (może być light) 1 łyżka soku z cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz kiełki rzodkiewki i natka pietruszki do dekoracji Trochę wiosny na talerzu nie tylko na święta, jednak właśnie na Wielkanoc pasują idealnie. Ta propozycja świetnie nadaje się na codzienne śniadanie lub do postawienia na stół również przy innych wyjątkowych okazjach. Jeśli chcecie uzyskać odświętny efekt możecie pastę na jajka nałożyć przez rękaw cukierniczy z grubą końcówką. Trzeba je ewidentnie podrasować i tu z pomocą przychodzi czosnek, majonez i sok z cytryny, które świetnie uzupełniają i podnoszą walory smakowe. Wrzucam do wysokiego naczynia pokrojone awokado, czosnek, szpinak, majonez, żółtka jajek, sok z cytryny, sól i pieprz. Szpinak przepłukuję dokładnie by pozbyć się piasku i suszę na ręczniku.