Składniki: * 500 g mięsa mielonego chudego * 600 g kapusty białej * duża cebula * ząbek czosnku * por biała część * kawałek selera * marchewka * pietruszka * 100 g ryżu * 3 łyżki pełne koncentratu pomidorowego * łyżka mąki * majeranek * tymianek * sól * pieprz * papryka słodka * papryka ostra * natka pietruszki * 3 listki laurowe * 4 kulki ziela angielskiego * 1 piramidkę smaku ( suszone warzywa do zupy) * olej do smażenia Przygotowanie: Kapustę kroję w paski. Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na patelni przez chwilę następnie dodaje mięso, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz przyprawiam: solą pieprzem, łyżeczką majeranku, tymianku, słodkiej papryki oraz 1/3 łyżeczką ostrej papryki. Następnie dodaje pokrojone warzywa kapustę marchewkę, por, seler i pietruszkę korzeń. Na koniec dodaje koncentrat pomidorowy ponownie doprawiam wszystkimi przyprawami, które dodawałam do mięsa.