Dzisiaj mamy dla Ciebie bardzo prosty przepis na wiosenną pastę, na którą, poza makaronem i szparagami, składa się tylko odrobina masła i parmezanu. Najprostsze szparagi z makaronem – przepis Składniki: Pęczek zielonych szparagów 400 g makaronu tagliatelle albo fettuccini 2 łyżki masła 1/2 szklanki tartego parmezanu Poznaj jeszcze jeden przepis na danie w 15 minut – spaghetti ze szparagami i pesto. Tak mało składników i tylko 15 minut potrzeba, by przygotować danie, którego smak zostanie z Tobą na długo. Szparagi z makaronem w lekkim, aksamitnym, maślanym sosie – to pyszne, wiosenne danie. Liczba porcji: 4 Szparagi z makaronem w 15 minut Włóż do niego masło, a gdy się roztopi, wrzuć na tłuszcz szparagi, zamieszaj, po czym dodaj makaron. Chcesz być fit – sprawdź koniecznie przepis na pieczonego kurczaka ze szparagami. Gotuj o 2 minuty krócej niż przewiduje instrukcja na opakowaniu. Znowu zamieszaj, wlej wodę spod makaronu jaką zatrzymałeś, mieszaj, żeby woda z masłem utworzyły aksamitny sos. Umyj szparagi, odłam zdrewniałe końcówki, pokrój na kilku centymetrowe kawałki. Duża szczypta gałki muszkatołowej 4 łyżki siekanej bazylii lub pietruszki Sól i świeżo tarty pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1