Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i piec w temp. 160/170 stopni C przez ok 40 minut, do suchego patyczka. SKŁADNIKI/3 KREMY 750 ml śmietanki kremówki 3 śmietan fixy 200 g gorzkiej czekolady 200 g białej czekolady 750 g mascarpone 6 ciasteczek z kawałkami czekolady 8 łyżek cukru pudru truskawki maliny barwnik fioletowy cukier waniliowy PRZYGOTOWANIE: KREM CIASTECZKOWY 250 g serka mascarpone zmiksować z 2 łyżkami cukru pudru, rozpuścić 200 g białej czekolady odstawić do ostygnięcia, po tym czasie delikatnie wlewać do serka mascarpone i miksować. KREM CZEKOLADOWY 250 g mascarpone zmiksować z 4 łyżkami cukru pudru, dodać roztopione 200 g gorzkiej czekolady oraz ubitą śmietanę. 6 jajek 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu 1 szklanka cukru 1 łyżka oleju PRZYGOTOWANIE: Białka ubić na sztywno, stopniowo dodać cukier. KREM ŚMIETANKOWY 250 g mascarpone zmiksować z 2 łyżkami cukru, dodać ubitą śmietankę oraz cukier waniliowy. Śmietankę (250ml) ubić na sztywno i dodać do serka mascarpone, delikatnie zmiksować lub wymieszać szpatułką.