PAVLOVA CAPPUCCINO Z FLAMBIROWANYM BANANEM I SOSEM KARMELOWYM

Paulina
Desery
28.03.2018 20:27
PAVLOVA CAPPUCCINO Z FLAMBIROWANYM BANANEM I SOSEM KARMELOWYM

4 białka 250 g cukru 4 łyżeczki cappuccino w proszku szczypta soli 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny SKŁADNIKI/DODATKI/SOS banany czerwone wino 100 g cukru 50 g masła 100 ml śmietanki 30 % PRZYGOTOWANIE: Cukier wymieszać z kawą, białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodać sok z cytryny i chwilę miksować, na koniec dodać skrobię i delikatnie wymieszać szpatułką. Cukier karmelizować do momentu rozpuszczenia się, następnie dodać masło, kiedy się rozpuści dodać śmietankę energicznie mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tomismaakuje.blogspot.com/2018/03/pavlova-cappuccino-z-flambirowanym.html