A smak jak wiecie, zawsze jest u mnie na pierwszym miejscu:) 2 filety z kurczaka 400 g pieczarek 2 cebule sól, pieprz opcjonalnie – mąka krupczatka Kruszonka: 1 łyżka bułki tartej 4-5 łyżek skruszonych płatków owsianych górskich 2 łyżki tartego parmezanu 1,5 łyżki masła sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze porcje. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła z około 1 łyżką oleju i dorzucamy cebulę. Doprawiamy solą oraz pieprzem (opcjonalnie mięso można też otoczyć w mące krupczatce), a następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Jeżeli zastanawiacie się co zrobić na obiad, podpowiadam – obsmażone kawałki z piersi kurczaka, pod warstwą pieczarek i chrupiącej kruszonki. Składniki na kruszonkę umieszczamy w misce i rozcieramy w dłoniach, aż powstaną drobne grudki. Kruszonka jak i pieczarki nie przylegają ściśle do mięsa i choć przez to na talerzu robi się trochę bałaganu, to smakuje. Kruszonkę w tym wypadku stanowi mieszanka masła, parmezanu, płatków owsianych i nieznaczna ilość bułki tartej.