Golonka pieczona w piwie

Anna
Obiad
28.03.2018 20:36
Golonka pieczona w piwie

Mówi się, że po tak tłustej potrawie jakim jest golonka pieczona w piwie powinno popić się kieliszkiem czystej wódki, aby żołądek lepiej trawił tę potrawę jenak szczerze nie wiem ile w tym prawdy. Do tej potrawy możemy również dodać surówkę z kiszonej kapusty oraz ciepłe dodatki takie jak pieczone ziemniaki a szczególnie polecamy przepis na pieczone ziemniaki z czosnkiem. Opis golonka pieczona w piwie: Golonka pieczona w piwie to słynne i tradycyjne danie pochodzące z Niemiec. Gdy golonka jest już gotowa możemy podawać dodatkami takimi jak pieczone ziemniaki czy kiszoną kapustą lub bigosem i oczywiście nie zapominajmy o czymś do popicia pysznej golonki. Jeśli dobrze wykonamy przepis na golonkę pieczoną w piwie mięso powinno bez problemu odrywać się od kości. Składniki: 4 golonki 1 butelka ciemnego piwa 1 pietruszka 2 marchewki Seler Por 4 ząbki czosnku Przestudzone delikatnie golonki dodajemy do marynaty i odstawiamy na minimum 1 godzinę, aby przeszły smakiem. Sól, pieprz mielony Ziele angielskie Liść laurowy Ziarenka pieprzu 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka majeranku Do miski dodajemy piwo, majeranek, przeciśnięty przez praskę świeży czosnek, paprykę oraz czarny mielony pieprz i całość mieszamy. Możemy naciąć skórkę golonki, aby mięso lepiej się upiekło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/golonka-pieczona-w-piwie/