Lekkie jajka faszerowane wędzonym łososiem (5 składników)

Wilk
Wielkanoc
28.03.2018 18:18
Lekkie jajka faszerowane wędzonym łososiem (5 składników)

Jak zwykle, potrzeba tylko kilku składników i dosłownie kilku dodatkowych minut w kuchni :) Lekkie jajka faszerowane wędzonym łososiem Drukuj przepis Składniki ► jajka [10 sztuk] ► łosoś wędzony [100 g] ► serek śmietankowy kanapkowy [200 g] ► sok z cytryny [3-4 łyżki] Mój nowy ulubiony sposób: jajka włożyć do zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, gdy woda się zagotuje zestawić z palnika i trzymać pod przykryciem 10 min. Jeśli chcecie zaserwować coś mniej tłustego, ale wyrazistego i świeżego, a jednocześnie bardzo prostego w wykonaniu i mało czasochłonnego, to jak dla mnie jedna z najlepszych opcji! Jajka faszerowane łososiem z serkiem kremowym i koperkiem to świetna alternatywa dla tradycyjnych jajek w majonezie. Potem przepłukać dokładnie pod zimną wodą lub przełożyć do miski z lodowatą wodą, osuszyć i obrać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać serek, sok z cytryny, koperek i drobno posiekanego łososia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2018/03/lekkie-jajka-faszerowane-wedzonym-lososiem-5-skladnikow.html