Zapiekany kalafior

Anna
Zapiekanki
16.11.2016 17:14
Zapiekany kalafior

Opis zapiekany kalafior: Zapiekany kalafior z sosem serowym to szybki przepis na smaczne danie. Składniki: 1 kalafior 200 g żółtego sera 50 g masła 1/4 szklanki mąki pszennej 500 ml mleka Pęczek koperku W całości musimy obgotować go w osolonym wrzątku przez ok. 5 minut. Następnie kalafior dzielimy na różyczki i układamy je w naczyniu do zapiekania. Całość pieczemy w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 170 stopni przez ok. 30-40 minut. Do tego dania doskonale nadadzą się przepisy na dania główne. Kalafior polewamy przygotowanym sosem i posypujemy pozostałą częścią sera. Ponownie zmniejszamy ogień i dodajemy 2/3 startego sera.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/zapiekany-kalafior/