Kruche ciasteczka z jabłkami i cynamonem

Anna
Desery
23.05.2017 17:03
Kruche ciasteczka z jabłkami i cynamonem

Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 15 g świeżych drożdży 200 g masła miękkiego 1/2 szklanki cukru pudru 5 łyżek śmietany 12% 3 jabłka Dodajemy do tego jajko, drożdże rozpuszczone w ciepłej wodzie z cukrem, cukier oraz cukier wanilinowy. Całość dzielimy na kwadraty, na których układamy jabłka. Na pierwszy rzut oka wyglądają jak kruche rogaliki, ale to zmyłka, bo są miękkie i pachnące. Opis Ciasteczka z jabłkami i cynamonem: Kruche ciasteczka z jabłkami i cynamonem robi się błyskawicznie. Rogaliki układamy na blaszce i pieczemy przez ok. 20 minut, aż się zarumienią. Upieczone rogaliki możemy na końcu posypać cukrem pudrem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/kruche-ciasteczka-z-jablkami-i-cynamonem/