Składniki: 4 pstrągi (świeże, wypatroszone) sok z połowy cytryny 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki posiekanego koperku sól 4 łyżeczki masła 1,5 kg młodych ziemniaków 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej 1 łyżka suszonego tymianku 2 łyżki oleju roślinnego Na 10 minut przed końcem pieczenia na każdą rybę nakładamy porcję masła. Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy na małe kawałki (ćwiartki), wrzucamy do miski i obtaczamy mieloną papryką i tymiankiem. Po tym czasie ziemniaki zsuwamy na bok blachy a w wolnym miejscy układamy ryby. Pieczemy razem w 200°C przez około 30 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/04/pstrag-pieczony-z-ziemniakami.html