Gołąbki ziemniaczane pieczone na kapuście kiszonej

Katarzyna
Obiad
27.03.2018 19:52
Gołąbki ziemniaczane pieczone na kapuście kiszonej

Najbardziej smakowały pieczone w piecu chlebowym Składniki: Kapusta włoska 1 główka Kasza gryczana ½ kg Cebula biała 5 szt. Ziemniaki 6 szt. duże Kapusta kiszona ½ kg Masło 1 łyżka Sól i pieprz do smaku Tłuszcz do polania gołąbków Wykonanie: Kapustę oczyścić, sparzyć wrzątkiem i oddzielić liście po czym ściąć nerwy. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, położyć na dno połowę kapusty kiszonej, a na niej ułożyć gołąbki. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, odcisnąć sok i wymieszać z kaszą, cebulą, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2018/03/goabki-ziemniaczane-pieczone-na.html