Najlepsza babka cytrynowa 8 jajek w temperaturze pokojowej 300 g mąki tortowej 250 gr drobnego cukru 1 szklanka oleju sok i skórka z jednej cytryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia Oddzielić białka od żółtek. Nie warto tu iść na skróty, i dodawać składników za prędko czy na raz. Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier ( po łyżce) ubijając cały czas. Potrzeba do niej tylko kilku podstawowych składników, zawsze się udaje ale kluczowe jest trzymanie się przepisu. Ważne jest stopniowe dodawanie wszystkich składników a na koniec delikatnie wmieszanie mąki, żeby masa nie siadła. Odstawić mikser i za pomocą łyżki dodawać do piany mąkę, po jednej łyżce, delikatnie mieszając całość.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2018/03/najlepsza-babka-cytrynowa.html