Składniki
- 150-200 g wołowiny
- bułka pełnoziarnista
- sałata
- czerwona cebula
- pomidor
- ogórek kiszony
- musztarda
- sól i pieprz
Przepis
Wowinę zmielić, doprawić solą i pieprzem, uformować kotlet i grillować, aż mięso nie będzie surowe.
Pełnoziarnistą bułkę przekroić i grillować do zarumienienia.
Dodać do środka sałatę, grillowaną wołowinę, cebulę pokrojoną w pióra, pomidora, ogórka kiszonego i kleks musztardy.
I gotowe!
Czy burger może być smaczny i zdrowy?
#NaturalnieZeTak
Zdaniem dietetyka - mgr Dominika Sikora
Burger wykonany w domu jest zdecydowanie zdrowszy i z pewnością mniej kaloryczny od takich, które serwują nam bary szybkiej obsługi. Wybierając chudą wołowinę, pełnoziarnistą bułkę oraz musztardę zamiast majonezowego sosu, uczynisz to ogólnie uważane za niezdrowe danie, smacznym i pełnowartościowym posiłkiem.
Zapraszamy na bezpłatną konsultację dietetyczną do jednego z naszych punktów Naturhouse.
Link do formularza: https://rezerwacje.naturhouse-polska.pl/
Bezpłatna konsultacja obejmuje: pomiary wagi, wzrostu, zawartości tkanki tłuszczowej, zatrzymanych płynów metabolicznych, oraz współczynnika BMI.