Bakłażany faszerowane kurczakiem i camembertem

Monika
Obiad
27.03.2018 10:58
Bakłażany faszerowane kurczakiem i camembertem

4 nieduże bakłażany ( moje miały po ok 300 g ) 450 g piersi z kurczaka 60 g żółtego sera 1 serek camembert (120 g) sól ziołowa olej do smażenia sól Bakłażany ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiec aż ser się rozpuści ok 10 minut. Tak przygotowne bakłażany oprószyć w środku solą i zostawić na kilkanaście minut aby puściły sok. Camembert pokroić na małe kawałki i ułożyć na wierzchu. Oprószyć solą ziołowa i usmażyć na odrobinie oleju, wystudzić. W międzyczasie pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/03/bakazany-faszerowane-kurczakiem-i.html