składniki: 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka Jogo 200 g czekolady białej 200 g czekolady ciemnej może być gorzka,mleczna lub deserowa 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki mleka 3-4 herbatniki Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Miska musi być na tyle duża aby zmieściła się cała masa, może być ciut większa. Moja miska była o pojemności 2 l, średnica na górze 20 cm, spokojnie zmieściłoby się w niej 1,5 kg sera. Miskę ponownie odstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Do rondelka wlać mleko, wsypać żelatynę i odstawić na kilka minut aby napęczniała. Dodać cukier i dokładnie zmiksować aby cukier się rozpuścił. Wierzch posypać drobno pokruszonymi herbatnikami, lekko docisnąć aby herbatniki przykleiły się do masy. W kąpieli wodnej (w misce nad gorącą wodą) rozpuścić białą czekoladę. Całość dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Czekoladę przestudzić i dokładnie połączyć z drugą połową masy serowej.