Siekany szczypiorek Marynata: Posiekana szalotka 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka tartego imbiru 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka octu ryżowego 1/2 łyżeczki miodu Przygotowanie: (jeśli masz wcześniej upieczonego lub ugotowanego kurczaka – po prostu przesmaż go na patelni i omiń punkty 1 i 2) Liczba porcji: 2 duże Domowe noodle z kurczakiem na wynos Noodle z kurczakiem i świeżym ogórkiem – to jeden z naszych ulubionych przepisów na to jak wykorzystać resztki z pieczonego lub gotowanego kurczaka. Makaron linguini 200 g 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego 1/2 szklanki pasty tahini 2 łyżki miodu 1 łyżka octu 1 łyżeczka tartego imbiru 1/2 łyżeczki pieprzu Te noodle z kurczakiem doskonale smakują na ciepło, ale równie dobrze sprawdzą się na zimno i tak właśnie wcinają je Chińczycy. Makaron można zjeść na ciepło, ale co do zasady te noodle to typowe danie na wynos, konsumowane na zimno. Danie będzie pyszne i na ciepło i na zimno (tak jest często jedzone w Chinach). Danie dobre jeśli dbasz o formę To danie jest lekkie i pożywne – doskonale nadaje się na posiłek dla osób, które trenują. To domowe danie na wynos idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy oraz jako źródło węglowodanów dla osób, które trenują. Danie musi mieć delikatny sezamowy posmak i delikatną słodycz, jaka zawiera się w tahini lub maśle orzechowym (subtelną, nienarzucającą się, nieoczywistą). Do makaronu można dorzucić wcześniej upieczonego lub ugotowanego kurczaka (przed podaniem warto przesmażyć go jeszcze na patelni). Wyłóż makaron do miseczek, na wierzchu ułóż kurczaka i pokrojonego w cienkie paski ogórka. Krok 5 Wyciągnij kurczaka z piekarnika i używając dwóch widelców poszarp na małe kawałki. Pełnoziarnisty makaron doskonale sprawdza się jako podstawowe źródło węglowodanów u osób, które chcą odżywiać się zdrowo. Nasza rada jest taka, żeby po wyciągnięciu makaronu z lodówki pozwolić mu ogrzać się do temperatury pokojowej. Gdy będzie gotowa dokładnie obtocz w niej filety z piersi kurczaka.