Szybkie racuchy z jabłkami

Bogumiła
Śniadania
26.03.2018 12:09
Szybkie racuchy z jabłkami

Zróbcie koniecznie, jak one bosko pachnął! Szybkie racuchy z jabłkami Składniki: 2 jabłka 2 jajka 200 ml mleka 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru np. brązowego 1 łyżeczka esencji waniliowej olej do smażenia np. rzepakowy Przygotowanie: Krok 1: Jabłka dokładnie umyj, podziel na ćwiartki. Smaż na oleju na średnio rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram. Po zdjęciu z patelni połóż placuszki na ręcznikach papierowych, nadmiar tłuszczu wsiąknie w papier. Jabłka możesz zetrzeć na tarce na grubych oczkach. To smak dzieciństwa, bo która mama, czy też babcia nie przygotowywała Wam ich na śniadanie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/szybkie-racuchy-z-jablkami/