Babka marmurkowa

Bogumiła
Ciasta
04.04.2018 11:57
Babka marmurkowa

Babka marmurkowa Składniki: 250 g masła 200 g cukru 3 jajka 375 g mąki pszennej 150 ml mleka 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g kakao Przygotowanie: Krok 1: Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 °C. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram Więcej pysznych pomysłów na wielkanocne przepisy znajdziesz >> TUTAJ << Ubij masło z cukrem i ekstraktem waniliowym na puszystą masę, następnie dodawaj pojedynczo jajka cały czas mieszając. Z pewnością na naszym świątecznym stole pojawi się babka marmurkowa, dlatego też poniżej przepis dla Was. Krok 2: Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodawaj porcjami do powstałej masy nie przerywając mieszania. U nas tych słodkich zawsze jest sporo, bo w święta kalorie nie istnieją i dogadzamy sobie i naszym podniebieniom. Krok 3: Formę z tuleją o średnicy ok 25 cm wysmaruj masłem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/babka-marmurkowa-wielkanocna/