Babka kajmakowa

Gabriela
Ciasta
25.03.2018 10:03
Babka kajmakowa

Puszka kajmaku Helio 5 jajek 100 g masła 1 opakowanie cukru waniliowego 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Masło rozpuścić w rondlu razem z kajmakiem (zostawić trochę kajmaku do posmarowania ciasta), delikatnie przestudzić. Do jajek dodać obie mąki, proszek do pieczenia oaz rozpuszczony kajmak z masłem, wszystko razem wymieszać delikatnie za pomocą łyżki. Białka ubić na sztywno razem z cukrem waniliowym, dodać do nich żółtka cały czas miksując. Babkę piekłam 40 minut w podłużnej formie o wymiarach 11 cm x 35 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lubieessc.blogspot.com/2018/03/babka-kajmakowa.html