A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: sernik tradycyjny sernik z jagodami sernik z borówkami sernik z malinami sernik z brzoskwiniami sernik z kajmakiem blok czekoladowy Pyszny sernik z bezą Sernik z bezą Sernik z solonym karmelem Sernik malinowy SERNIK z kajmakiem Przygotowanie: 2 h + chłodzenie Składniki: – 1 kg sera do serników – 250 g miękkiego masła – 150 g cukru pudru – 6 jajek – 1 opakowanie cukru waniliowego – 100 ml śmietanki 36% – 4 łyżki mąki ziemniaczanej – masło i odrobina bułki tartej do formy Składniki polewa: – 200 g gotowego kajmaku – 100 g masła – 150 g cukru pudru (biały, brązowy lub połączenie obydwu Sernik z rodzynkami Sernik z wiśniami Kiedy zrobi się bardziej gęsta wylej ją na sernik, najlepiej nie wyjmuj sernika z tortownicy. Pozostaw sernik do przestygnięcia, a następnie wstaw go do lodówki na min 3 h a najlepiej całą noc, aby masa stężała. Idealny wyszedł sernik pieczony w kąpieli wodnej gdzie kajmak był w środku a na serniku truskawki. Następnie otwórz całkowicie piekarnik i pozostaw sernik w środku jeszcze przez 15-20 minut. Zacznij ucieranie mikserem od miękkiego masła, a następnie dodawaj do masła po jednym żółtku i po 2-3 łyżki cukru pudru. Sernik z porzeczkami Zostaw sernik na 10 minut. Sernik piernikowy Sernik dyniowy Dziś sernik tradycyjny, w którym kajmakowa jest tylko polewa. Do masy dodaj ser sernikowy i na małych obrotach zmiksuj całość do połączenia.