CYTRYNOWA BABKA Z LUKREM NA WIELKANOC

KAROLINA
Ciasta
24.03.2018 9:40
CYTRYNOWA BABKA Z LUKREM NA WIELKANOC

Koniecznie zapisz ten przepis i zrób dzisiaj, nie pożałujesz na pewno! PRZEPIS NA BABKĘ WIELKANOCNĄ - 4 jajka wiejskie - 350 g mąki tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej - 1/2 szklanki cukru pudru - sok z dwóch cytryn - skórka z dwóch cytryn niewoskowanych - 220 ml oleju rzepakowego - 100 ml mleka Do wysokiego naczynia wlej olej i dodaj żółtka. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i sodą, dodaj masę majonezową, wymieszaj, dodaj sok z cytryny i skórkę z cytryny. LUKIER CYTRYNOWY: - 1/2 szklanki cukru pudru - sok z 1/2 cytryny Wymieszaj na gesty lukier, polej wystudzoną babkę! Gotowe! Babka wielkanocna, taka co zawsze się udaje, taką co zrobi nawet ten co ma dwie lewe ręce. Powstanie masa majonezowa, dodaj mleko i cukier i zmiksuj masę. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smykwkuchni.blogspot.com/2018/03/cytrynowa-babka-z-lukrem-na-wielkanoc.html