Kolorowe kanapki

Śniadania
22.03.2018 9:39
Kolorowe kanapki

Składniki /2 porcje: – 1 dojrzałe awokado – sok wyciśnięty z ½ limonki – ½ posiekanej papryczki chilli – 4 plastry ulubionego pieczywa (najlepiej razowego) – 100 g plastrów wędzonego łososia – kilka plasterków świeżego ogórka – świeża rukola – sól – oliwa z oliwek Przygotowanie: Awokado przekrój wzdłuż na pół, wyjmij pestkę i za pomocą łyżki wybierz miąższ ze skórki. Składniki /2 porcje: – ok.125 g twarogu wiejskiego półtłustego – kilka liści sałaty rzymskiej – 4 suszone pomidory – garść pestek ze słonecznika – 2 kromki pieczywa np. razowego Przygotowanie: Sałatę myjemy i odsączamy z wody. Zrób coś prostego i pełnowartościowego Chrupiąca sałata rzymska, suszone pomidory i lekki biały twaróg oczywiście bez konserwantów to propozycja dla osób, które nie wyobrażają sobie dnia bez zjedzenia nabiału . Rozgnieć awokado widelcem z dodatkiem soku z limonki, chilli i odrobiną soli (można pominąć). Twaróg pokroić w plastry ułożyć na liściach sałaty a następnie układamy suszone pomidory .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/kolorowe-kanapki/