KOLOROWA BABKA WIELKANOCNA

Magdalena
Wielkanoc
22.03.2018 0:39
KOLOROWA BABKA WIELKANOCNA

Zaskocz swoich gości 😉 Składniki: - 1,5 szklanki mąki pszennej - 200 g masła - 4 jajka - 1 szklanka cukru pudru - 1 op. cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 2 łyżeczki soku z cytryny - skóra z 1/2 cytryny - 2 czubate łyżeczki kisielu truskawkowego - 2 łyżeczki kakao - sok z 1/2 cytryny - 1 szklanka cukru pudru - 2 łyżeczki kakao - maczek truskawkowy - perełki ozdobne Wykonanie: Masę dzielimy na 3 części: Po pierwszej części dodajemy sok i startą skórkę z cytryny i dokładnie mieszamy. Do miseczki wyciskamy sok z cytryny dodajemy cukier puder i energicznie mieszamy, aby nie powstały nam grudki. Do miseczki wyciskamy sok z cytryny dodajemy cukier puder i energicznie mieszamy, aby nie powstały nam grudki. Masło ucieramy mikserem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy kakao przesiane przez sitko i ponownie mieszamy energicznie, do uzyskania jednolitego lukru. Następnie dodajemy kakao przesiane przez sitko i ponownie mieszamy energicznie, do uzyskania jednolitego lukru. Dlatego staram się, aby była ona wyjątkowa... Moja propozycja to babka kolorowa - o trzech smakach: cytrynowym, truskawkowym i kakaowym. Kolorowa babka wielkanocna Na świątecznym stole nie może zabraknąć tradycyjnego wypieku wielkanocnego, czyli babki wielkanocnej. Zaskocz swoich gości 😉 Składniki: Moja propozycja to babka kolorowa - o trzech smakach: cytrynowym, truskawkowym i kakaowym. Mąkę przesiewamy przez sito i mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Do utartej masy dodajemy porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia. 2) Zamiast polewy babkę możemy po prostu oprószyć cukrem pudrem. 2) Zamiast polewy babkę możemy po prostu oprószyć cukrem pudrem. Babka to takie ciasto, które piekę w zasadzie tylko raz w roku, właśnie na Święta Wielkanocne. Połączenie trzech kolorów genialnie prezentuję się na stole i doskonale smakuje!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/03/kolorowa-babka-wielkanocna.html