Zapraszam 🙂 Składniki/2 porcje: – 8 pomidorków koktajlowych – 2 jaja wiejskie – garść świeżego szpinaku – kilka liści rukoli do dekoracji – 4 plasterki szynki parmeńskiej -1/2 małej cebuli – 1 łyżka masła – parmezan do posypania – sól i pieprz Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury ok. 200 stopni. W wysmarowanych oliwą kokilkach układamy na dnie po 2 plasterki szynki parmeńskiej a następnie farsz. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy najpierw cebulkę i chwilę smażymy a następnie szpinak i pomidorki. Jajka zapiekane w kokilkach dzisiaj na śniadanie 🙂 Pomidorki kroimy na pół a cebulkę kroimy w kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/jajka-zapiekane-tostach/