Zapiekane naleśniki

Ewelina
06.05.2014 15:50
Zapiekane naleśniki

Przepis

SKŁADNIKI:

NALEŚNIKI:

500 ml mleka

2 jaja

szczypta soli

1 cukier waniliowy

180-200g mąki

4 łyżki oleju

NADZIENIE:

2 op. serka homogenizowanego o smaku waniliowym

80g rodzynek (namoczonych w ciepłej wodzie i odsączonych)

trochę masła do wysmarowania naczynia

SOS:

1 śmietana 12 %

1 cukier waniliowy

40g cukru pudru

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki na ciasto miksujemy, odstawiamy na pół godziny i smażymy cienkie naleśniki.

Namoczone i odączone rodzynki mieszamy z serkiem, na usmażone naleśniki nakładamy 2 łyżki serka, zwijamy w rulon i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.

Składniki na sos wymieszać i polać ułożone w naczyniu naleśniki, wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni na 15-20 minut, aż sos się zarumieni, można podać ze świeżymi owocami.

Źródło:

http://kuchniawaniliowa.blogspot.com/search/label/NALE%C5%9ANIKI