Polecam zapoznać się pełną ofertą dostępną na stronie producenta: Składniki: - około 3/4 woreczka ugotowanej kaszy jaglanej PZZ Białystok* - 100 g dobrej jakości (prawdziwej) czekolady - około 4 łyżek mleka - 3 łyżeczki oleju kokosowego - garść borówek - listki świeżej melisy lub mięty *gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, resztę można włożyć do lodówki i wykorzystać np. na śniadanie Przygotowanie: Do misy blendera z nożami przekładamy kaszę jaglaną i 3 łyżeczki oleju kokosowego. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z dodatkiem 2 łyżek mleka – miseczkę z połamaną czekoladą i mlekiem umieszczamy nad garnuszkiem z gotującą się wodą, pamiętając aby dno miseczki nie dotykało tafli wody, całość co jakiś czas mieszamy (palnik powinien być ustawiony na niewielki płomień). Krem przygotowałam na bazie kaszy jaglanej i dobrej jakości (prawdziwej) czekolady. Dolewamy około 2 łyżki mleka i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu (w razie potrzeby można dodać odrobinę mleka więcej). Ale równie pysznie smakuje sam lub w towarzystwie innych owoców (w sezonie polecam polecam truskawki). Nasz zdrowy krem czekoladowy na bazie kaszy jaglanej przekładamy do pucharków / szklaneczek. Deser można zjeść od razu lub zostawić w lodówce na później 😉