Składniki: - 1 mała chałka - 1 pełna łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego Skworcu* - 1 jajko klasy L - 2 łyżki mleka - 1 pełna łyżka masła - plaster pomarańczy - cukier puder do oprószenia *polecam! Tak przygotowane waniliowe kromeczki chałki podajemy oprószone cukrem pudrem z plastrem pomarańczy – ja kroję go na 4 części. W miseczce mieszamy widelcem jajko, mleko i cukier waniliowy z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy. Kromeczki maczamy w naszej masie z obu stron (najlepiej dwukrotnie). Następnie smażymy na mniejszym ogniu z obu stron. Mi takie śniadanie kojarzy się od razu z dzieciństwem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.slodkieokruszki.pl/waniliowa-chalka-z-pomarancza-we-francuskim-stylu/