English version Vanilla chocolate cheesecake (14 servings) Ingredients: juice and grated rind from 1 lemon 100 g milk chocolate 4 eggs 175 g softened butter 200 g sugar 2 teaspoons vanilla sugar 750 g of cream cheese 1 tablespoon of potato/corn flour 1 packet of instant vanilla pudding 4 tablespoons of cocoa 2 tablespoons of instant coffee Preparation: Składniki: sok i skórka z 1 cytryny 100 g czekolady mlecznej 4 jajka 175 g masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 750 g mielonego twarogu na sernik 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki kakao 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Wylej ciemną masę do tortownicy, na nią wyłóż jasną masę serową następnie wyłóż na wierzch punktowo odłożone 4 łyżki ciemnej masy i rozprowadź po wierzchu widelcem. Zmiksuj masło z cukrem do białości, po czym dodaj cukier waniliowy, jajka, skórkę i sok z cytryny, ser, mąkę ziemniaczaną i budyń i zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. Sernik składa się z 2 części, z dolnej czekoladowej z odrobiną kawy i górną, bardzo waniliową. In the bowl of stand mixer beat cream cheese and sugar, next add vanilla sugar, eggs, juice and lemon zest, cheese, flour and pudding to mix until combined. Pour the chocolate mixture into baking pan, next pour over vanilla mixture and spoon rest of chocolate mixture in dollops over top and swirl with fork. Włóż sernik do piekarnika i piecz przez 20 minut, po czy zmniejsz temperaturę do 170 oC i piecz kolejne 40 minut. Z masy odłóż 4 łyżki do dekoracji. Take out about 1/3 of the cheese mixture and mix with melted chocolate, cocoa and coffee. Odłóż 1/3 masy serowej i wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą, kakao i kawą.