Składniki: - 600-700 g mięsa drobiowego z rosołu bez kości - 2 marchewki z rosołu - 4 jajka ugotowane na twardo - 3 pełne łyżeczki żelatyny - ok 500 ml rosołu - natka pietruszki - 1 łyżka octu - 2 ząbki czosnku - sól,pieprz Przygotowanie: Marchewkę kroimy w cieniutkie długie plasterki wzdłuż całej marchewki,wykładamy nimi ściany i spód keksówki ,na to wykładamy połowę mięsa na to układamy jajka,posiekaną natkę pietruszki i resztę mięsa .Do Galaretkę drobiową robię często,bo bardzo ją lubię,a ,że rosół robię z dużą ilością mięsa to często mi go zostaje więc trzeba je wykorzystać ,raz robię pasztet,raz pastę do chleba a czasem galaretkę. zimnego rosołu wsypujemy żelatynę,zostawiamy na kilka minut,następnie podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając ,dodajemy ocet,przeciśnięty przez praskę czosnek,doprawiamy solą i pieprzem.