kaszki kuskus - puszka tuńczyka w oleju - 1 duża czerwona cebulka - jedna mała cukinia (ok 250-300g) - ulubione zioła(prowansalskie,toskańskie) - 20 dag żółtego sera - sól pieprz - łyżka oleju - 2 łyżki masła lub margaryny Przygotowanie: Odmieniona wersja klasycznej faszerowanej papryki u mnie z kuskusem,tuńczykiem i cukinią -dzięki temu zrobisz ją w 15 min potem już tylko pieczenie. cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju,dorzucamy pokrojoną w kosteczkę cukinię i jeszcze chwilę smażymy. gotowe dodajemy do kaszki,dodajemy również odsączony z oleju tuńczyk,mieszamy wszystko dokładnie i doprawiamy do smaku ziołami i solą i pieprzem. Papryki rozkrajamy wzdłuż na pół i usuwamy nasionka,układamy ją w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.