Składniki ciasto jasne 6 białek 1,5 szkl cukru 1 szkl maki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szkl oleju rzepakowego ciasto ciemne 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1/3 szkl oleju rzepakowego 2 łyżki kakao krem 500 ml mleka 3 łyżki maki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szkl cukru 1 cukier waniliowy 250 g miękkiego masła 3 żółtka polewa 1/4 kostki masła 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1,5 łyżki wody dodatkowo 2 galaretki brzoskwiniowe 800 ml gorącej wody 1 puszka brzoskwiń w syropie 1 paczka biszkoptów 1. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. 3. Do formy o wymiarach 25×40 cm wykładamy łyżką oba ciasta na przemian. Kiedy dobrze się połączą i zgęstnieją wylewamy na ciasto. 6. Ciasto kroimy na dwie części. Jajka, żółtka i cukier ucieramy na puszystą masę. Do 1 szklanki mleka wsypujemy obie mąki i dodajemy żółtka. 5. Gęsty budyń wylewamy na talerz aby przestygł. Układamy biszkopty a na nich pokrojone w kostkę brzoskwinie. 7. Obie galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Dodajemy mąkę, następnie ocet a na końcu olej. Ciasto odstawiamy na bok i przygotowujemy drugie. Tężejące wylewamy na ciasto.