Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ciasteczka kakaowe z białą czekoladą wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 30 min. Ciasteczka kakaowe z białą czekoladą Potrzebne składniki 1 szklanka mąki pszennej 300 g białej czekolady 100 g masła 5 łyżek kopiastych gorzkiego kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 120 g brązowego cukru 1 jajko 50 ml szklanki mleka Sposób wykonania Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao i sól i mieszamy. Ciastka pieczemy do uzyskania lekko twardych brzegów, zastygną później podczas studzenia, dzięki temu będą lekko ciągnące w środku i nie będą suche. Jeśli zostało nam ciasto na drugą blaszkę, a tak pewnie będzie, wstawiamy je do lodówki i pieczemy za chwilę drugą partię. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczając i zachowując kilkucentymetrowe odstępy między ciastkami. Masło w temperaturze pokojowej kroimy w kostkę i ucieramy z cukrem. Miękkie, mocno czekoladowe, pyszne ciasteczka kakaowe z białą czekoladą. Pieczemy przez około 13-14 minut, aż brzegi ciastek będą już twardniały, ale środek będzie miękki