Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kurki w śmietanie wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Jak wykonać przepis na – Kurki w śmietanie Potrzebne składniki - 800 g kurek - 1 duża cebula - 200 ml śmietany 18% - sól (pieprz, estragon, koperek, natka pietruszki) - 2 łyżki masła klarowanego - 1 łyżeczka mąki - 2 łyżki sosu sojowego Można jeść te kurki w śmietanie jako samodzielne danie z pszennym pieczywem lub zrobić z tego obiad podając z np. kaszą gryczaną. Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat: Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. - Kurki umyć oczyścić większe przekroić na pół dodać do cebuli i dusić i mieszając 5 minut do odparowania wody. Grzybki już się pojawiły w lasach więc na stole też musza zagościć.