Jajka w buraczkach

Wielkanoc
18.03.2018 14:22
Jajka w buraczkach

Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc: – domowa biała kiełbasa – jaja faszerowane mango i kozim serem – jajka faszerowane w 3 kolorach – babka majonezowa – farbowanie jajek barwnikami – babka piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane PRZYGOTOWANIE: 20 min + 12 h marynowanie Składniki: – 4 jajka ugotowane na twardo – 1 większy ugotowany buraczek – 300 ml wody – 100 ml octu – 1 łyżka cukru – 1 łyżeczka soli PRZYGOTOWANIE: Jaja ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Jeśli szukacie innych pomysłów na świąteczne jaja, zajrzyjcie też do przepisów na klasyczne jaja faszerowane w skorupkach, jaja z suszonymi pomidorami oraz jaja z awokado. Czas marynowania w zalewie to 12 h, nie zostawiajcie ich na 24 h bo smak octowy będzie zbyt wyczuwalny. A dziś nieco inne jaja, farbuje się je po ugotowaniu, a efekt na stole jest super. Buraczki powinny być i na dole i na górze jajek. Do słoja włóż jaja oraz buraczki pokrojone w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/jajka-w-buraczkach-rozowe-jajka/