Jeśli szukacie podobnych przepisów, polecam Wam także: – sałatka brokułowa – sałatka z brokułem – sałatka z duszoną rzodkiewką – brokuł gałązkowy przepis – sos do sałatki – sałatka z bobu – szparagi z jajkiem – brukselki z boczkiem SZPINAK Z JAJKIEM PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: z podanych składników wyjdzie ilość widoczna na zdjęciu, t.j. 3-4 porcje Składniki: – 500 g świeżego szpinaku – 4 jajka – 3 ząbki czosnku – sól, pieprz, gałka muszkatołowa – 1-2 łyżki oliwy Przygotowanie: Taki własnie szpinak robi moja mama i nie spotkałam się z takim podawaniem szpinaku nigdy później. To taka sałatka na zimno, którą możecie trzymać w lodówce i jeść nawet przez 2-3 dni. Następnie przesiewaj szpinak nożem, tak aby powstały raczej większe kawałki, nie musisz robić ze szpinaku drobnicy. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć na nią szpinak i podsmażaj. Szpinak dokładnie umyj i usuń ogonki z liści. 3 jajka ugotuj na twardo, przestudź, obierz ze skorupek i drobno posiekaj. Do szpinaku dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól, pieprz i szczyptę gałki muszkatołowej.