Składniki: 1 puszka ciecierzycy 2 łyżki masła orzechowego 2-3 łyżki syropu z agawy 4 łyżki mąki owsianej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki pokrojonej gorzkiej czekolady Wykonanie: Ciecierzycę odsączyć i przepłukać. Ciasto przypomina troszkę ciasteczka z ciecierzycy, które pojawiły się kiedyś na blogu i tak jak w ich przypadku jest to dość specyficzny smak, który trudno dokładnie opisać, czy do czegoś porównać. Piekłam je w małym naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia, ale można je też upiec np. w kwadratowej foremce. Ciasto robi się szybko, jest ono też bardzo sycące, więc można się najeść nawet małym kawałeczkiem. Ciasto wyszło dość wilgotne, może troszkę przypomina sernik, w smaku najbardziej wyczuwalne jest masło orzechowe.