Ten elektryzujący dorsz na soczewicy curry tak wam zasmakuje, że nie będziecie chcieli deseru, by posmak po tym daniu pozostał w waszych ustach choć chwilę dłużej. Soczewica charakteryzuje się niskim IG, przez co ma zastosowanie w diecie osób chorych na cukrzycę bądź miewających zaburzenia poziomu cukru we krwi. Ponadto jest bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka (100g soczewicy ma 25,4 g białka. Niedługo po obiedzie zaproponowałam ciasto ale usłyszałam :to może za chwilę bo chcę się jeszcze podelektować smakiem, który mam w ustach. Dla porównania 100g mięsa z piersi indyka – 19,2 g białka). Mało zmywania //dorsza z soczewicą curry można jeść prosto z patelni ?
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://dietetykrodzinny.com/dorsz-na-soczewicy-curry/