Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 500 g polędwicy wieprzowej 1/3 szklanki białego wina półwytrawnego 10 suszonych pomidorów z oleju 1 szklanka gorącej wody 4 łyżki sosu sojowego 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne lub papryki ostrej 200 ml śmietany 30% 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej pół łyżeczki bazylii suszonej sól do smaku Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Nadają się zarówno na szybki obiad w środku tygodnia jak i na niedzielny stół. Świetnie się komponują z karmelizowana marchewką, na którą przepis podałem 2 dni temu. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki wszystko wkładamy do garnka, zalewamy winem i gotujemy ok.1 minuty, odstawiamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy dwie łyżki oleju z suszonych pomidorów. Sposób wykonania Polędwicę myjemy, usuwamy błonki, kroimy na skośne plasterki o grubości ok. 1,5 cm i lekko ręką rozgniatamy. Pyszne, soczyste i miękkie polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami w delikatnym sosie śmietanowym.