Fit placuszki z cukinii i batata z wiosennym dipem

Małgorzata
Fit
11.03.2018 9:17
Fit placuszki z cukinii i batata z wiosennym dipem

SKŁADNIKI (na 6 placuszków - 2 porcje 1 średnia cukinia (300 g) 200 g batata 1/2 czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżka oliwy z oliwek 3 łyżki otrąb owsianych 1 łyżka płatków owsianych sól, pieprz, tymianek Dip: 3 łyżki jogurtu greckiego 5 rzodkiewek 100 g ogórka zielonego 2 łyżeczki szczypiorku sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Cukinię, i batata ścieramy na tarce o grubych oczkach (odciskamy sok z cukinii), , Smacznego :) 1 porcja (3 placuszki z dipem) - 325 kcal: - białka - 12 g - tłuszcze - 11 g - węglowodany - 40 g - błonnik - 9 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Podajemy z dipem - jogurt mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, startą (lub posiekaną) rzodkiewką i ogórkiem, doprawiamy solą i pieprzem

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2018/03/fit-placuszki-z-cukinii-i-batata-z.html