Pieczeń z uda indyka faszerowana cukinią i pomidorami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 2 godz. 30 min. 5 from 1 vote Pieczeń z uda indyka faszerowana cukinią i pomidorami Potrzebne składniki 1,5 kg udźca z indyka 1 mała cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli 10 kawałków suszonych pomidorów bez zalewy zioła prowansalskie przyprawa do drobiu sól (pieprz) masło klarowane Cebulę kroimy w kostkę smażymy na maśle z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dokładamy po zeszkleniu pokrojoną w półplasterki cukinię. Sposób wykonania Mięso myjemy, nacinamy tak by wyszedł duży płat, posypujemy przyprawą do drobiu z obu stron i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Świetna również na zimno pokrojona w plastry np. na śniadanie. Soczysta, pełna miękkiego farszu i aromatyczna pieczeń z uda indyka, faszerowana cukinią i pomidorami z dodatkiem mozzarelli. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pomidory odsączamy i kroimy drobno - dodajemy na patelnię i podsmażamy z cukinią. Nakładamy na farsz pokrojona w słupki mozzarellę.