Pstrąg pieczony faszerowany pieczarkami

Karol
Obiad
24.07.2017 12:56
Pstrąg pieczony faszerowany pieczarkami

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pstrąg pieczony faszerowany pieczarkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 2 pstrągi patroszone 4 pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 kromka chleba z pełnego ziarna 1 cytryna świeże zioła: 1 gałązka estragonu (4 gałązki oregano, 4 gałązki tymianku, kilka listków bazylii) sól (pieprz, maggi) olej do smażenia masło klarowane Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na oleju dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pieczarki i smażyć 5 minut. Z wiekiem się do ości przyzwyczajam a pstrągi należą do tych ryb które można odfiletować jednym ruchem, więc daję sobie z nimi radę. Dołożenie chleba do farszu daje niesamowity efekt - spija on wszystkie soki z wnętrza i ryba jest wyjątkowo aromatyczna - polecam to jest pyszne. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą, pieprzem i odstawić na 2 godziny. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem ułożyć pstrągi, obłożyć plasterkami cytryny na wierzchu ułożyć wiórki masła. Mogłem wcinać śledzie albo paprykarz co leżał koło ryby kiedyś ale takiej ryby w całości bym nie dotykał.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/pstrag-pieczony-faszerowany-pieczarkami/