Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Bułeczki drożdżowe z budyniem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki Ciasto: 500 g mąki 250 ml mleka 40 g cukru 1 żółtko (białko wykorzystujemy do posmarowania bułeczek przed pieczeniem) 60 g oleju 50 g drożdży szczypta soli Masa: 1 budyń duży rodzinny smak dowolny najlepiej bez cukru 450 ml mleka 6 łyżeczek cukru jeśli nie ma już w budyniu To jest trochę inne bo z olejem, a nie z masłem, ale jest tak samo smaczne, może dlatego że połączone z budyniem staje się bardzo delikatne. Z ciasta na stolnicy robimy wałek i dzielimy na 12 równych kawałków. Na górnej połowie robimy nacięcia, a na dolną część wykładamy po łyżce budyniu i przykrywamy górną częścią. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i wyrabiamy, następnie przykrywamy i pozostawiamy do wyrośnięcia na pół godziny. Smak dowolny w zależności jaki budyń użyjecie, można też do środka napakować rodzynek gotując je z budyniem wcześniej.