Składniki: 1 kg twarogu sernikowego (w wiaderku) 330 ml śmietanki 30% 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki żelatyny około 100 ml wody 1 opakowanie cukru waniliowego 2 i 1/2 szklanki borówek (mrożonych) 1 opakowanie galaretki jagodowej 90 g okrągłych biszkoptów Na dnie tortownicy układamy biszkopty a na nie wykładamy masę serową. Na dnie tortownicy układamy biszkopty a na nie wykładamy masę serową. Galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu używając 3/4 zalecanej ilości wody. Galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu używając 3/4 zalecanej ilości wody. W osobnej misce ubijamy na sztywno schłodzoną śmietankę. W osobnej misce ubijamy na sztywno schłodzoną śmietankę. Sposób wykonania: W dużej misce miksujemy twaróg z przesianym cukrem pudrem i cukrem waniliowym.