mleka krowiego/roślinnego 1 łyżka roztopionego masła klarowanego odrobina tłuszczu do smażenia Składniki – nadzienie: 5 jabłek, 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki masła klarowanego, 1 łyżka soku z cytryny, 1/4 szklanki wody garść rodzynek lub żurawiny mały gęsty jogurt naturalny opcjonalnie mięta do ozdoby i podkręcenia smaku Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego zblenduj na gładko i usmaż na maśle. Wreszcie założyłam grupę na Facebooku Przepisy Dietetyczne kontra Kaloryczne – więc, jeśli szukasz inspiracji kulinarnych, chcesz poznać nowe ciekawe osoby, to zapraszam Cię do niej 🙂 A na deser serwuję dla Ciebie Bezpłatny E-book z 10 przepisami na “Legalny Przemyt Warzyw – dla dużych i małych. Dziś zapraszam na naleśniki z prażonymi jabłkami – są wyjątkowe, bo słodkie, choć bez grama cukru i sprężyste, a bez białej mąki. Poza tym dla mnie naleśniki z prażonymi jabłkami, to też wspomnienie beztroskiego dzieciństwa, gdzie jabłka jadło się prosto z drzewa. Prosiliście mnie ostatnio o takie przepisy na FanPage więc proszę – z dedykacją dla moich Czytelników 🙂 Ps. Przyda się, jeśli chcesz wprowadzić do diety więcej witamin lub szukasz pomysłu na śniadania na wynos do szkoły czy pracy 🙂 Gotowe naleśniki posmaruj jogurtem, dodaj prażone jabłka i zwiń tak, jak lubisz – w rulon, kopertę lub jak tylko chcesz 🙂 Naleśniki gryczane ze szpinakiem Bezglutenowa zapiekanka z kaszy jaglanej i jabłek (Odwiedzono 1 509 razy, 1 wizyt dzisiaj)