Składniki / 6 porcji: – 4 białka – 200g cukru – 250 g mascarpone + 3 łyżki cukru – 250 ml śmietanki kremówki – świeże lub mrożone maliny – dżem malinowy (opcjonalnie) Przygotowanie : Piekarnik nagrzewamy do temperatury 120 stopni (góra – dół). Pyszne bezowe torciki idealne na świętowanie np. Dnia Kobiet 🙂 Przy okazji tego dnia życzę Wam drogie Panie wszystkiego co najlepsze dużo siły i dużo miłości??? 6 krążków robimy bardziej płaskich (będą stanowić podstawę naszych bezowych torcików) a pozostałe 6 bardziej finezyjnie. Ubijamy białka na pianę ale nie idealnie sztywną żeby uniknąć przebicia piany. Następnie zmniejszyć do 100 stopni i piec bezy przez ok. 40-50 minut. Co wy na to, żeby takimi słodkościami świętować ten piękny dzień 🙂 Bezy można upiec np. 1-2 dni wcześniej przed podaniem- będą nadal świeże.