Tarta rustykalna z jabłkami

Desery
12.03.2017 14:06
Tarta rustykalna z jabłkami

mąki – 2 łyżki cukru – szczypta soli – 125g masła – 3 łyżki lodowatej wody Nadzienie – 4 -5 dużych jabłek pokrojonych na grubsze plastry – 3 łyżki cukru – płaska łyżeczka cynamonu – 1 łyżka mąki – 2 łyżki rozpuszczonego masła – 1 jajko (opcjonalnie) do posmarowania ciasta Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i solą , dodać masło, 3 łyżki wody i połączyć ciasto. Obrać jabłka i pokroić w plastry po czym wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz cynamonem. Tarta rustykalna to jedno z tych ciast, które po skosztowaniu pierwszego kawałka zachwyci smakiem i zapewne, że znajdzie się w spisie waszych ulubionych ciast. W osobnej miseczce wymieszać 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki. Schłodzone ciasto rozwałkować na kształt krążka o średnicy ok. 30 cm. Tak przygotowaną tartę zawijamy z każdej strony (brzegi ciasta) do środka ok. 5 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/tarta-rustykalna-z-jablkami/